Leren vliegen met RC

Leren vliegen met RC vliegtuigen en helicopters

Vliegen met een radiografisch bestuurbaar vliegtuig is in de praktijk niet zo heel eenvoudig. Veel RC vliegtuigen die worden aangeboden zijn zeer moeilijk, soms onmogelijk, om mee te vliegen. Vandaar dat wij alle RC vliegtuigmodellen eerst uitvoerig testen, alvorens deze op onze website worden verkocht. Alleen de RC vliegtuigen die ook daadwerkelijk goed op afstand bestuurbaar zijn, slagen voor de test en worden in ons radiografisch bestuurbaar assortiment opgenomen. Hierdoor zul je wellicht enkele modellen missen op onze webshop. Zij hebben onze test dan niet gehaald. De RC modellen die wij verkopen voldoen allemaal aan onze strenge eisen. Uiteraard is het functioneren van RC vliegtuigen ook afhankelijk van de gebruiker, op welke manier hij/zij ermee omgaat.
Vliegen met radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen is een geweldige hobby, maar geen eenvoudige klus. Zoals met alle dingen in het leven, geldt dat zeker voor modelvliegtuigen; ga zuinig en op de juiste manier om met je RC vliegtuig en je hebt er jarenlang plezier van. De RC modelvliegtuigen voor beginners zijn vaak al crashbestendig gemaakt, maar uiteraard kunnen deze gewoon kapot gaan. Je zult begrijpen dat de retourprocedure hiervoor andere regels kent. Wij accepteren alleen maar retouren als het product nog niet is gebruik.
Besturing radiografisch vliegtuig
Leren vliegen met een radiografisch bestuurbaar vliegtuig kun je het beste doen in een weiland of een gebied met voldoende ruimte en weinig obstakels. Zorg van te voren dat de accu van de RC vliegtuigen altijd helemaal zijn opgeladen.
Vliegen met een RC vliegtuig beginnermodel is het eenvoudigst. Je werp het RC vliegtuig in de lucht en met je andere hand geef je vol gas op de control. Let op bij het kopen van je RC, de grotere vliegtuigen zijn vaak moeilijker te besturen en komen lastig van de grond. De grotere vliegtuigen stijgen vanaf de grond net als een echt vliegtuig. Let daarom goed op de ondergrond. Een recht stuk geasfalteerde weg met weilanden ernaast is de beste plek.
We gaan beginnen met vliegen met je nieuwe radiografisch bestuurbaar vliegtuig:
• Batterijen en accu vol
• Antenne geheel uitschuiven
• RC vliegtuig op een gladde ondergrond plaatsen
• Als het vliegtuig van de grond loskomt, het gas iets loslaten
• Rustig hoger laten vliegen
• Sturen
• Landen in het weiland of op glad wegdek
• Vliegtuig langzaam laten dalen
• Net voor de landing vol gas, zodat het vliegtuig horizontaal terechtkomt.

Waarom het gas loslaten als het vliegtuig van de grond is?
Wanneer je vol gas gaat geven dan kan het RC vliegtuig verticaal omhoogschieten en daarna niet voldoende kracht meer hebben. Gevolg is dat het RC vliegtuig naar beneden komt en crashed.

Wees erop voorbereid dat radiografische vliegtuigen snel kunnen crashen in het begin, doordat je het vliegtuig nog niet goed onder controle hebt. Bij een crash breekt meestal het RC vliegtuig. Bij de tempex vliegtuigen gebeurt dat sneller dan bij de plastic modellen.